FC Den Bosch wil fans zwaar straffen

FC Den Bosch gaat alles in het werk stellen om de fans te straffen die zich dinsdag in de bekerwedstrijd tegen AZ racistisch hebben uitgelaten. De club laat weten de raddraaiers de zwaarst mogelijke sancties op te willen leggen. Dan gaat het om stadionverboden, maar mogelijk ook strafrechtelijke vervolging.

AZ-spits Jozy Altidore was het mikpunt van de Bossche aanhang. Er werden oerwoudgeluiden gemaakt in de richting van de Amerikaan. Arbiter Reinhold Wiedemeijer wilde de wedstrijd staken, maar op verzoek van Altidore en AZ gebeurde dat niet.

"De verslagenheid is groot, maar we zullen strijdbaar zijn en blijven", zegt directeur Peter Bijvelds van de Brabanders op de clubsite. "FC Den Bosch zal, geholpen door al die mensen die het goed voor hebben met hun club, de komende periode alles in het werk stellen om de daders te straffen. Zij horen niet thuis in De Vliert."

Hoewel de KNVB de kwartfinales in het teken van het respect heeft gesteld, ging het in de tweede helft opnieuw mis, toen de assistent-scheidsrechter werd bekogeld met ijsballen. AZ plaatste zich door een simpele 5-0 zege voor de halve finale.