FOK! wat een weer...Onstuimig

Goedemorgen! Een diepe depressie ten noorden van Schotland heeft ons weer deze week in zijn greep. Diverse gebieden met regen worden afgewisseld met opklaringen en hierbij staat er voortdurend een stevige zuidwestelijke wind. Vanochtend is het met 11 graden nog zeer zacht, maar later op de dag zakt de temperatuur een paar graden.

We beginnen de dag vandaag met regen en soms kan het zelfs even flink plenzen. In de middag klaart het vanuit het westen tijdelijk op, maar een nieuwe storing zorgt in de avond weer voor enkele buien. Plaatselijk zou daarbij het eerste onweer van dit jaar gehoord kunnen worden. In eerste instantie neemt de wind even wat gas terug, maar in de avond gaat het weer hard tot stormachtig waaien en zijn er opnieuw zware windstoten mogelijk.

Het wisselvallige weer lijkt voorlopig in stand te zullen blijven. In het weekend komt er tijdelijk iets koudere lucht ons land binnen en dan zou er ook wat natte sneeuw kunnen vallen. Daarna lopen de temperaturen weer wat op.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zon en sneeuw Een prachtig winters plaatje in Dronten en Marieke maakte afgelopen donderdag deze foto. Het zonnetje scheen toen boven het sneeuwdek.

Sneeuw en rijp in de bomen.
Deze foto is ook van Marieke, maar deze maakte ze op vrijdag. Van de zon was toen geen spoor meer te bekennen. De bomen zijn helemaal berijpt en dat maakt het winterplaatje helemaal compleet.