Roelvink maakt 'volkslied' voor Willem-Alexander

Dries Roelvink is druk bezig met een nummer voor Willem-Alexander. "Het is geen feestnummer, zoals ik die normaal maak", verzekert Dries aan Novum Nieuws. "Het is een pakkend nummer, in de sfeer van het volkslied."

Roelvink zit momenteel in Oostenrijk, maar vliegt woensdag terug om verder te werken aan zijn 'volkslied'. "We gaan donderdag de studio in met een aantal leden van het Metropole Orkest", vertelt Dries over het 'pakkende' nummer dat door Bram Koning is geschreven. "Het is vooral meeslepend met een mooie tekst."

Dries is niet de eerste met een nummer naar aanleiding van de troonswissel. Johan Vlemmix kwam maandag, op de dag dat koningin Beatrix aankondigde afstand te doen van de troon, al met zijn Sta op voor Koning Willem 4. Roelvink verwacht niet veel concurrentie van de Oranjefanaat. "Begrijp me niet verkeerd, het is een fantastische mediapersoonlijkheid, maar ik vind het geen zanger."

Een en ander betekent echter niet dat Roelvink helemaal geen muzikale strijd rondom de inhuldiging van koning Willem-Alexander verwacht. "René Froger zou zeker een zware concurrent zijn", legt hij uit. "Zeker dankzij zijn contacten met het koningshuis."

Roelvink kijkt net als vele andere bekende Nederlanders met vertrouwen naar de toekomst van de monarchie. "Het is de juiste tijd", zegt Dries over het aftreden van Beatrix en het aantreden van Willem-Alexander en zijn vrouw. "En Máxima is natuurlijk een schot in de roos. Hoe zij zich heeft neergezet is onvoorstelbaar."


Roelvink maakt 'volkslied' voor Willem-Alexander (Foto: Novum)