'Beyoncé moet betalen voor Super Bowl-optreden'

Beyoncé krijgt niet betaald voor haar optreden tijdens de Super Bowl. De zangeres bekostigt een groot gedeelte van haar show in de pauze van de kampioenswedstrijd in het American football zelfs uit eigen zak, schrijft de Britse krant Daily Mail.

Footballbond NFL draait alleen op voor de productiekosten, zo'n zeshonderdduizend dollar. Alle bijkomende kosten om het optreden van zondag meer glans te geven moet de artiest zelf betalen. "Er is geen honorarium voor de artiest", bevestigt een NFL-woordvoerder. Beyoncé zou daarom 'honderdduizenden dollars' moeten bijleggen.

Dat is echter een kleine investering vergeleken met wat alle aandacht haar oplevert. "Het is voor haar van veel grotere waarde dat ze miljoenen albums verkoopt en dat haar hits omhoogschieten op de iTunes-hitlijst, dan de uitgave van enkele honderdduizenden dollars om het optreden te bekostigen", legt Marc Ganis van sportconsultant Sportscorp uit.

Beyoncé kan dankzij het optreden dus miljoenen op haar bankrekening bijschrijven. Bovendien tekende de zangeres eerder al een overeenkomst met Pepsi, dat de Super Bowl-pauzeshow sponsort, ter waarde van vijftig miljoen dollar.