Moeder Whitney twijfelde altijd aan Bobby Brown

De moeder van Whitney Houston had vanaf het begin haar twijfels over Bobby Brown. Ze denkt dat het leven van de zangeres er heel anders had uitgezien als Whitney en Bobby niet zo lang bij elkaar waren gebleven. De twee waren zo'n vijftien jaar getrouwd.

"Het was dan makkelijker voor haar geweest om af te kicken en nuchter te blijven", stelt Whitney's moeder Cissy in haar boek Remembering Whitney, dat dinsdag is verschenen. "In plaats daarvan was ze met een man die, net als zij, alleen maar wilde feesten. Ik had het idee dat ze van hem nooit de hulp kreeg die ze nodig had."

De 79-jarige Cissy heeft geen contact met Brown, die een dochter kreeg met Whitney. Ze gelooft dat de zangeres, die op 11 februari dood werd gevonden in het bad van haar hotelkamer, beter af was geweest zonder hem. "Hoe zou jij het vinden als hij iets met jouw dochter te maken zou hebben?"

Het duurde jaren voor Cissy in de gaten had dat haar dochter een serieus drugsprobleem had. Toen ze in 2005 een bezoek bracht aan de zangeres werden haar ogen geopend en schakelde ze hulp in. "Ze was verschrikkelijk boos op me en schold me uit. Maar uiteindelijk ebde de woede weg. Ze realiseerde zich dat ik het had gedaan om haar te beschermen. Later vertelde ze aan mensen dat ik haar leven had gered."