FOK! wat een weer...Regen en wind

Goedemorgen! De winter laten we voorlopig weer even achter ons en de overgang van koud naar zacht weer is naar mijn weten zonder grote problemen verlopen. Zaterdag viel er nog sneeuw, maar zondagmiddag liep de temperatuur heel snel op en begon de sneeuw in rap tempo te smelten. Gisteren was het met de stevige wind prima weer voor een stevige wandeling op het strand.

Vandaag schijnt alleen in het noorden nog even de zon, maar in de rest van het land is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Aan de temperatuur ligt het vandaag niet, want met 8 tot 11 graden is het erg zacht voor deze tijd van het jaar. De zuidwestenwind is vrij krachtig vandaag, maar neemt later op de dag weer toe tot hard en misschien wel even stormachtig langs de kust. Daarom moet het verkeer vanavond ook rekening houden met zware windstoten. Als de regenzone is weggetrokken volgen er later op de avond nog een aantal buien waarbij onweer mogelijk is. Kortom: na de winter volgt er nu weer even de herfst.

Ook de rest van de week blijft het erg wisselvallig en zacht. Pas tegen het weekend zullen de temperaturen weer iets gaan zakken, maar de schaatsen kunnen voorlopig nog wel in de kast blijven.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Emmerich Vorige week maakte qltel deze fraaie foto van een winters landschap in de omgeving van Emmerich.