Oud-Raborenner Niermann bekent epogebruik

Voormalig Raborenner Grischa Niermann heeft epo gebruikt. Dat heeft de 37-jarige Duitser toegegeven aan de KNWU. Niermann ging na zijn actieve carrière aan de slag bij het Rabobank Development Team, dat na het terugtrekken van Rabobank als sponsor van de profploeg door de wielerbond werd overgenomen. Niermann wordt per 15 februari voor zes maanden geschorst.

Het dopinggebruik van Niermann beperkt zich naar diens zeggen tot de periode tussen 2000 en 2003. "Met dank aan de mensen om mij heen heb ik mij in 2003 gerealiseerd dat het gebruik van verboden middelen niet de weg was die ik wilde bewandelen", verklaart de luxeknecht.

Niermann wil, zoals hij dat ook in de laatste jaren van zijn carrière probeerde te zijn, een voorbeeld voor jonge renners te zijn. "k wil met mijn negatieve ervaring een leereffect creëren voor de jonge generatie, zodat zij nooit voor dezelfde keuze worden gesteld als ik destijds."

Directeur Huib Kloosterhuis van de KNWU prijst Niermann voor zijn dopingbiecht. "Ik vind het moedig dat Grischa deze verklaring heeft gedaan." Kloosterhuis houdt dan ook vertrouwen in Niermann als ploegleider van de opleidingsploeg.