[AC] Uitslagen en stand Groep D

Vanavond werden tijdens de African Cup of Nations in Groep D de tweede ronde van de groepswedstrijden afgewerkt. Ivoorkust nam het op tegen Tunesië, terwijl Algerije het opnam tegen Togo. Hieronder de uitslagen en tussenstand in Groep D.

Ivoorkust - Tunesië 3-0
Het lijkt er niet op dat Wilfried Bony op korte termijn terugkeert bij Vitesse. Ivoorkust won ook zijn tweede groepsduel op de Afrika Cup. Tunesië werd met 3-0 verslagen.

Ivoorkust was de Afrika Cup begonnen als grote favoriet. De Oranje Olifanten lijken al vrijwel zeker van een plek in de knock-outfase. Na de winst op Togo werd ook Tunesië geklopt. In de vorige wedstrijd viel Vitesse-spits Bony nog in, maar in het tweede groepsduel bleef de aanvaller aan de kant. Lacina Traore speelde op zijn plek.

De spits van Anzhi Makhachkala wist niet te scoren tegen Tunesië, maar was wel betrokken bij de 1-0 van Gervinho. De aanvaller van Arsenal wist in de rebound van een schot van Traore de score te openen. In de slotminuten van de tweede helft wist Ivoorkust de voorsprong uit te bouwen met twee treffers in korte tijd.

Yaya Touré besliste de wedstrijd in de 87e minuut met een keihard uithaal. Daarmee was het nog niet gedaan. Didier Ya Konan stond pas twee minuten binnen de lijnen toen hij de eindstand bepaalde op 3-0. Ivoorkust is daarmee bijna zeker van de volgende ronde. Dat betekent dat Vitesse voorlopig nog zonder Bony moet spelen.

Algerije - Togo 0-2
Het andere duel in de poule ging tussen Algerije en Togo. Sterspeler van Togo, Emmanuel Adebayor (Tottenham Hotspur), opende halverwege de eerste helft de score voor de uitspelende ploeg. Daarna waren er kansen over en weer waarbij het wachten was op de aansluitingstreffer van de Algerijnen. Helaas bleef die uit en was het aan de andere kant wel raak.

In de tiende minuut van de blessuretijd - arbiter Hamada Nampiandraza voegde dertien minuten toe - scoorde Dove Wome voor Togo dat daardoor de overwinning niet meer kon ontgaan. Door deze overwinning doet Togo weer helemaal mee in Groep D en is Algerije uitgeschakeld.

Stand

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Ivoorkust 2 2 0 0 6 5-1
2. Togo 2 1 0 1 3 3-2
3. Tunesië 2 1 0 1 3 1-3
4. Algerije 2 0 0 2 0 0-3

Nummers één en twee naar kwartfinales