[Primera División] Celta sprokkelt punt bij debuut Pranjic

Celta de Vigo heeft in de strijd tegen degradatie een punt gepakt tegen Real Sociedad. De Basken werden in Balaídos op 1-1 gehouden. Danijel Pranjic debuteerde bij Celta. De thuisploeg wacht een zware klus voor lijfsbehoud in de Primera División.

De remise tegen Sociedad zal dan ook met tevredenheid worden ontvangen. Zeker omdat de ploeg van Paco Herrera nagenoeg de hele tweede helft met tien man speelde. Augusto Fernandez kreeg vlak na de rust een rode kaart en mocht weer vertrekken.

Op dat moment stond Celta op voorsprong. Michael Krohn-Dehli opende de score. De oud-speler van Ajax en RKC Waalwijk schoot na ruim een half uur de 1-0 binnen. Na de uitsluiting van Fernandez wilde Celta de stand verdedigen, maar Sociedad kwam nog terug. Drie minuten na de entree van Pranjic kwamen de Basken op 1-1.

Verdediger Garko Elustondo kopte Sociedad op gelijke hoogte. De bezoekers, die vorige week nog te sterk waren voor Barcelona (3-2), gingen op zoek naar meer, maar Celta hield met tien man stand. De thuisploeg pakt daardoor een belangrijk punt en staat daardoor op de zestiende plek. Sociedad klimt naar plaats zeven.