Eriksen: "Ik was eerst ook wisselvallig"

Christian Eriksen ziet gelijkenissen tussen zijn opkomst en die van ploeggenoot Viktor Fischer. De twee jaar oudere Eriksen brengt veel tijd door met zijn jongere landgenoot. Fischer stal vorige week de show in de Klassieker. De aanvaller scoorde twee keer tegen Feyenoord.

Eriksen nam de andere treffer voor zijn rekening (3-0). De kritieken waren lovend over Fischer. "Hij scoort erg makkelijk en is daarmee belangrijk voor het team. Het is wel vergelijkbaar met mijn spel op die leeftijd", vindt Eriksen.

"Ik was eerst ook wat wisselvallig, maar haakte daarna goed aan. En de aandacht die hij nu krijgt, heb ik ook meegemaakt , aldus de spelmaker van Ajax tegen NUSport. Eriksen en Fischer trekken veel met elkaar op. Buiten de trainingen en wedstrijden kunnen de twee Deense groeibriljanten het goed met elkaar vinden.

“We gaan regelmatig samen eten. Hij woont bij een gastgezin en dan gaan we daarna lekker naar de bioscoop ofzo, even chillen. We kijken samen ook veel naar andere voetbalwedstrijden", besluit Eriksen, die samen met Fischer een lastige uitwedstrijd wacht bij Vitesse. De nummer vijf was in november nog met 0-2 te sterk.