Opnieuw beelden van mishandeling Eindhoven getoond

Omroep Brabant toont maandag opnieuw beelden van een mishandeling in Eindhoven. Afgelopen week ontstond veel commotie om een filmpje waarop te zien was hoe acht jongens een weerloos slachtoffer mishandelden. Het Openbaar Ministerie, de gemeente en de politie laten zaterdag weten dat ze de beelden van een ander incident toch tonen.

In het programma Bureau Brabant vraagt de politie om hulp bij de opsporing van twee mannen die op nieuwjaarsochtend een 37-jarige man in elkaar sloegen. Het tweetal ging later nog meer mensen te lijf. De politie hoopt dat door het uitzenden van de beelden van de mishandeling de twee daders kunnen worden aangehouden.

Het filmpje van de mishandeling die op 4 januari plaatsvond en afgelopen week getoond werd, leidde tot grote verontwaardiging. Acht verdachten werden aangehouden, maar onschuldige naamgenoten van de verdachten werden ook bedreigd.

Een woordvoerder van de gemeente laat zaterdag weten dat het opsporingsbelang boven de eventuele commotie gaat die het uitzenden van zo'n filmpje veroorzaakt.