Roda bereikt akkoord met spits Demouge

Roda JC Kerkrade verwacht maandag Frank Demouge te kunnen presenteren. De fysiek sterke spits komt tijdelijk over Bournemouth FC, waar hij geen uitzicht heeft op speeltijd. Roda JC bereikte met Bournemouth een akkoord over de transfer van Demouge. De aanvaller komt in Engeland zelden in actie en zag een terugkeer naar de Eredivisie wel zitten.

Alle partijen zijn tot een akkoord gekomen. Huurling Demouge ondergaat in Limburg nog een medisch keuring voordat de handtekeningen worden gezet. Trainer Ruud Brood heeft met de oud-speler van onder meer N.E.C. Nijmegen en FC Utrecht zijn gewenste versterking. De coach van Roda hoopte een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen. De 30-jarige Demouge is volgens de Limburgers niet de opvolger van Sanharib Malki. De spits wordt door verschillende clubs in de gaten gehouden.

"Demouge is in eerste instantie gehaald als aanvulling van de selectie, niet omdat we verwachten dat we Malki gaan verkopen", zei directeur Marcel van den Bunder tegen het Limburgs Dagblad. "Er is op dit moment geen concrete interesse voor Malki, al weet je nooit wat nog kan gebeuren de komende dagen."