[AO] Haase en Sijsling verliezen finale

Tennissers Robin Haase en Igor Sijsling hebben de dubbelspelfinale op de Australian Open in Melbourne helaas niet kunnen winnen. In de finale bleken de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan een maatje te groot. In 53 minuten was de grandslamtitel veilig gesteld: 6-3 en 6-4.

Voor het Nederlande duo begon de wedstrijd voortvarend. In de eerste game braken ze meteen de Amerikanen, die op hun beurt weer Haase en Sijsling braken in de daarop volgende game. Vervolgens liepen de gebroeders Bryan uit en werd eenvoudig de eerste set in 23 minuten gewonnen.

De tweede set had hetzelfde beeld als de eerste set. De ervaring van de Bryans zorgde ervoor dat er bijna geen servicepunt werd weggegeven. Bij de stand 4-3 hadden Haase/Sijsling een goede kans om de Amerikanen te breken, maar Haase pakte de bal terwijl Sijsling er beter voor stond.

Voor The Bryans is de zege hun dertiende grandslamtitel. Voor de zesde keer mocht er in de Rod Laver Arena de trofee omhooggehouden worden. Daarnaast wonnen ze vier keer de US Open, drie maal op het heilige gras van Wimbledon en waren ze één keer de sterkste op Roland Garros.