Mihaylov pleit voor Douglas in Oranje

Nikolay Mihaylov begrijpt niet waarom Douglas vooralsnog niet in de plannen van Oranje-bondscoach Louis van Gaal voor komt. De verdediger liet zich afgelopen jaar omdopen tot Nederlander, maar is vooralsnog niet in beeld bij Van Gaal. Ook voor de oefeninterland tegen Italië werd Douglas niet opgeroepen, tot verbazing van FC Twente-collega Mihaylov.

De Bulgaar vindt dat de verdediger een kans verdient. "Ik vind dat vreemd. Douglas is naar mijn mening een van de betere verdedigers in Europa. Ik ben natuurlijk niet de bondscoach, maar ik zou hem zeker selecteren. Eigenlijk hoort hij zelfs in de basis van het Nederlands elftal thuis", aldus Mihaylov in gesprek met De Telegraaf.

"Onze verdediging is een sterk punt en Douglas is de reus in onze defensie. Als doelman vind ik het heerlijk om met zo'n verdediger samen te spelen. Douglas staat er altijd, legt passie en agressie in zijn spel en is voor ons team enorm belangrijk. Hij speelt als een beest. Ik voetbal al zo lang met hem samen, dat we aan oogcontact genoeg hebben om van elkaar te weten wat we moeten doen."