Golden Earring en Kensington op Appelpop

Appelpop heeft de eerste namen voor 2013 weten te strikken. Golden Earring en Kensington geven in september acte de présence tijdens het gratis festival in Tiel, maakte de organisatie bekend.

Kensington beleeft in september zijn vuurdoop op Appelpop. De band, die in 2005 in Utrecht werd opgericht, mag volgens de organisatie echter niet ontbreken. "Het belooft een ijzersterk, overtuigend en overweldigend debuut te worden."

Voor Golden Earring is Appelpop geen onbekend terrein. De band stond de afgelopen jaren vaker op het affiche. Golden Earring was zelfs al van de partij bij de voorloper van Appelpop. In 1970 trad de band op tijdens een nachtelijk festival op de Tielse Waalkade. Op datzelfde terrein vindt jaarlijks Appelpop plaats.

Het grootste gratis festival van Nederland vindt dit jaar plaats op 13 en 14 september. Vorig jaar bezochten meer dan 150 duizend mensen Appelpop, dat het publiek trakteerde op 26 bands. Onder meer Bush, Guus Meeuwis en De Jeugd van Tegenwoordig stonden in 2012 op het festival.

Voor een filmpje van de Golden Earring: zie youtube.