Lokhoff niet blij met optreden Kuipers

VVV-Venlo leed vrijdagavond een ruime thuisnederlaag tegen AZ (1-4). Trainer Ton Lokhoff was na afloop vooral niet te spreken over scheidsrechter Björn Kuipers. VVV kwam tegen AZ nog wel terug tot 1-1, maar een strafschop bracht de Alkmaarders opnieuw op voorsprong. Vervolgens liepen de bezoekers uit naar een eclatante overwinning.

Lokhoff vond de strafschop te makkelijk gegeven en had na afloop dan ook wel de nodige kritiek op arbiter Kuipers. "Het gebeurt wel eens dat je elkaar aanraakt in het strafschopgebied. En Etiënne Reijnen ging wel heel mooi liggen. Kuipers is geen vriend van VVV. Dit overkwam ons eerder tegen Feyenoord ook al", foeterde de oefenmeester tegenover Eredivisie Live.

Bovendien stoorde Lokhoff zich aan de reactie van Kuipers op de protesten van hem en zijn spelers. "Aleksandar Radosavljevic werd direct bedreigd met een rode kaart, toen hij niet wilde aftrappen omdat er nog spelers van AZ in de middencirkel stonden. Op het moment dat ik iets vanaf de kant riep, kwam de scheidsrechter er direct aangestormd. Hij dreigde me naar de tribune te sturen."