Vijf verdachten molestatie Eindhoven vrijgelaten

Vijf verdachten van de zware mishandeling in Eindhoven begin deze maand zijn donderdag in België aangehouden. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Drie andere verdachten meldden zich al eerder bij de politie in Eindhoven. Dat drietal zit nog vast.

Dinsdag meldden twee jongens van 15 en 17 jaar zich bij de politie in Eindhoven. Een dag later meldde een 16-jarige verdachte zich. Volgens een advocaat van een van de verdachten gaat het om een groep jongens uit 'nette' families.

Op internet circuleert een foto van de acht verdachten. Ook hun namen worden daarbij genoemd. Het OM riep woensdag op de normale rechtsgang in de zaak niet te verstoren, ondanks de begrijpelijke verontwaardiging over de zaak in de media en op internet.

Over de mishandeling ontstond commotie toen de beelden ervan maandag werden uitgezonden door Bureau Brabant. Te zien is hoe het 22-jarige slachtoffer uit Oirschot tegen het hoofd wordt geschopt.

Update 18.05 uur
De vijf zouden worden worden uitgeleverd aan de Nederlandse politie, maar het rechtshulpverzoek was gisteren nog niet aangekomen. Om procedurefouten te vermijden heeft de Belgische politie de vijf tot nader order laten gaan. Onder de verdachten bevind zich ook de 17-jarige hoofdverdachte B.L., de jongen die het slachtoffer met karatetrappen op het hoofd tegen de grond werkte. Zo laat Belgische media weten.