Ballenjongen dient geen klacht in tegen Chelsea-speler

De ballenjongen die woensdagavond werd geschopt door Eden Hazard zal geen klacht indienen tegen de Chelsea-speler. Dat heeft een woordvoerder van Swansea City laten weten. Het incident vond plaats in de slotfase van de wedstrijd tussen Swansea en Chelsea in de League Cup. Hazard werd bestraft met een directe rode kaart.

De 17-jarige ballenjongen, die zich de woede van Hazard op de hals haalde door tijd te rekken, sprak na afloop van de wedstrijd samen met zijn vader met de politie. Daar werd besloten de zaak te laten rusten. De jongen werd vervolgens uitgenodigd in de kleedkamer van Chelsea en schudde daar de hand van zijn belager.

"Ze gaven allebei toe dat ze fout zaten", vertelde Chelsea-trainer Rafael Benitez. "De jongen bood zijn excuses aan voor tijdrekken. Hazard was gefrustreerd en had niet moeten schoppen." De Belgische voetballer gaf zelf ook schoorvoetend zijn misstap toe. "Ik bied mijn excuses aan. Al denk ik dat ik vooral de bal raakte en niet de jongen."

Hazard hangt door zijn rode kaart wel een schorsing boven het hoofd. Ook zal de clubleiding van Chelsea de zaak intern met de aanvaller bespreken.

Door het incident sneeuwde de knappe prestatie van Swansea enigszins onder. De club uit Wales was over twee duels te sterk voor Chelsea en bereikte zo voor het eerst in de clubhistorie de finale van een groot bekertoernooi. Daarin is Bradford City, uitkomend op het vierde niveau, op 24 februari op Wembley de tegenstander.