Netanyahu claimt overwinning via Facebook

Exitpolls geven aan dat de Likud-partij van premier Benjamin Netanyahu samen met haar rechtse en religieuze bondgenoten een nipte meerderheid hebben behaald in de Israëlische parlementsverkiezingen.

Likud behaalde 31 zetels, veel minder dan vooraf op grond van de peilingen werd verwacht. Samen met haar bondgenoten zou Likud echter net aan een meerderheid komen in de Knesset, die 120 zetels telt.

De grootste verrassing was de gematigde Yesh Atid van Yair Lapid, die negentien zetels in de wacht sleepte. Lapid zou daarmee kunnen kiezen voor een rol als oppositieleider, of een plaats in de regering. Netanyahu's campagneleider, Gideon Saar, zegt te hopen op een brede coalitie.

Update 22.25 uur
Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdagavond de overwinning van de Israëlische parlementsverkiezingen opgeëist. Uit de eerste exitpolls blijkt dat hij met een rechtse regering op een nipte meerderheid kan rekenen in het parlement.

"Volgens de exitpolls is het duidelijk dat de Israëli's willen dat ik blijf dienen als premier en dat ik een brede coalitie vorm", meldde Natanyahu, de lijstrekker van de rechtse Likud-partij, op zijn Facebook-pagina.