Counting Crows komt naar Nederland

Counting Crows gaat voor het eerst in vier jaar weer toeren in Europa. De Amerikaanse band staat op 16 april in de Heineken Music Hall, kondigde concertorganisator Mojo dinsdag aan. De kaartverkoop gaat vrijdagochtend van start.

Adam Duritz en David Bryson richtten Counting Crows op in 1991. In 2004 scoorden de mannen hun enige nummer 1-hit in Nederland met Holiday in Spain, dat samen met Bløf werd opgenomen. Vorig jaar kwam het album Underwater Sunshine (Or What We Did on Our Summer Vacation) uit, met covers van onder meer Bob Dylan.

"Alles wat ik kon zeggen toen ik de plannen voor een Europese toer zag, was: het werd tijd", reageert Duritz. "Het is moeilijk uit te leggen waarom bands soms zo veel tijd laten verstrijken tussen optredens. Soms zit het leven even in de weg en voor je het weet zijn er weer een paar jaren verstreken."

Zonder het gezeur van Buma/Stemra zou er nu uiteraard een bijpassend filmpje bij dit artikel staan, maar helaas. Voor het treffend voorbeeld: ga naar Youtube en gebruik de zoektermen "Counting Crows" en "Round Here". Neem het tweede filmpje.


Counting Crows in voorjaar naar Nederland (Foto: Novum)