Aanhoudingen bij inval woonwagenkamp Eindhoven

Bij een inval in een woonwagenkamp in Eindhoven-Noord heeft de politie dinsdagochtend ruim tien mensen aangehouden. Het onderzoek richt zich op georganiseerde hennephandel, zegt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Rond 07.00 uur werd het woonwagenkamp aan de Brestlaan afgesloten. Bij de inval zijn onder meer politie, justitie en de Belastingdienst betrokken. Over de identiteit van de verdachten en waar ze van worden verdacht kon de woordvoerder nog niets zeggen. Ook is nog niet duidelijk of er hennep is gevonden.

In 2003 werd ook een inval in het kamp gedaan. Destijds werd een aantal hennepkwekerijen opgerold. Omdat er voor rond de 160 duizend euro aan illegale stroom was afgetapt werd de stroom op het woonwagenkamp afgesloten totdat de rekening was betaald.

Enkele dagen daarna werd een transformatorhuisje nabij het woonwagenkamp vernield, waardoor duizend huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. De politie vermoedde toen dat het om een vergeldingsactie van de kampbewoners ging.