FDP-leider Rösler blijft aan

De leiderschapscrisis binnen de FDP heeft maandag een verrassende wending genomen: partijleider Philipp Rösler liet het partijbestuur weten bereid te zijn op te stappen als fractieleider Rainer Brüderle de voorzittershamer meteen wilde overnemen. Volgens Duitse media blijft Rösler echter aan nu zijn FDP het bij de verkiezingen in Nedersaksen goed heeft gedaan.

De FDP houdt in mei een partijcongres, waarop een nieuwe partijleider wordt gekozen. Brüderle gold tot dusverre als Röslers gedoodverfde opvolger. Eén ding is duidelijk: Brüderle gaat hoe dan ook een belangrijke rol spelen bij de Bondsdagverkiezingen van september. Rösler heeft voorgesteld om hem te benoemen tot leider van het campagneteam van de FDP.

De afgelopen weken is Rösler onder vuur komen te liggen, omdat de partij het in de peilingen slecht deed. Enkele hooggeplaatste leden verklaarden dat zijn toekomst als partijleider afhankelijk was van de verkiezingsuitslag in Nedersaksen. De FDP wist zondag een flinke winst te boeken.