Nieuwe brand verwoest deel meubelboulevard Enschede

Een nieuwe brand heeft zaterdagnacht een pand met acht bedrijven op de meubelboulevard in Enschede verwoest. In het pand van honderd bij zeventig meter aan de Hengelosestraat zaten onder meer vestigingen van McDonald's, Kwantum, Halfords en een meubelzaak, zegt een brandweerwoordvoerder. Er vielen geen gewonden.

De brand brak even voor middernacht uit en de brandweer is zondagochtend om 06.30 uur nog aan het blussen. 'We verwachten over een halfuur tot een uur het sein brand meester te kunnen geven', zegt de woordvoerder.

Het hele pand is uitgebrand. 'Een deel van de McDonald's staat nog overeind, maar dat is ook niet meer te redden.' Een pand aan de overkant met onder meer een grote vestiging van Leen Bakker liep geen schade op.

Zaterdagavond woedde ook al een brand in het pand dat nu is verwoest. Het pand stond toen onder de rook, waardoor de brandweer moeite had de brandhaard te vinden.

De brandweer wachtte zaterdag een tijd met het geven van het sein brand meester omdat er zekerheid moest zijn dat alle brandhaarden waren gevonden. Er hoefden niet veel mensen te worden geëvacueerd omdat het na sluitingstijd was.

Eind vorig jaar ging op de meubelboulevard nog een vergelijkbaar pand met drie bedrijven in vlammen op. Een verklaring voor de reeks branden in korte tijd kon de woordvoerder niet geven. De politie onderzoekt de zaak.


Nieuwe brand verwoest deel meubelboulevard Enschede (Foto: Novum)