NS laat opnieuw minder treinen rijden

De treinen van de NS rijden zondag opnieuw volgens een aangepaste dienstregeling. Aanleiding vormt de voor zondag verwachte sneeuwval, meldt de NS zaterdag. Dinsdag, woensdag en donderdag reed de NS ook al met een aangepaste dienstregeling, waarbij minder treinen rijden vanwege het winterweer.

Zondag wordt vanuit het zuiden een sneeuwfront verwacht, waarbij meer dan drie centimeter sneeuw kan vallen. In de loop van de dag trekt het sneeuwfront over het land. Nieuwe sneeuw in combinatie met de aanhoudende vorst kan volgens de NS zorgen voor storingen aan treinen of de infrastructuur.

De NS stelt door de aanpassingen in de dienstregeling meer ruimte te hebben eventuele verstoringen op te vangen. Bij een aangepaste dienstregeling rijdt NS halfuurdiensten in plaats van kwartierdiensten. Daar waar nodig worden treinen verlengd, aldus de NS. Ook moeten reizigers op sommige trajecten rekening houden met een overstap. Het kan door de aanpassingen drukker zijn in treinen en op perrons dan normaal.

ProRail zet zondag extra winter- en storingsploegen in en heeft hulplocomotieven klaarstaan. Ook NS zet extra personeel in om reizigers te helpen. NS waarschuwt overigens dat verstoringen zich ondanks de inzet van een aangepaste dienstregeling kunnen voordoen. "Het spoor blijft kwetsbaar in deze winterse omstandigheden."