[Video] Van Baalen getuige van mislukte moordaanslag

VVD'er Hans van Baalen is zaterdagochtend in de Bulgaarse hoofdstad Sofia getuige geweest van een mislukte moordaanslag op de voorzitter van de grootste liberale partij in Bulgarije Ahmed Dogan. Dat zei Van Baalen zaterdag tegen de NOS.

De Bulgaarse oppositieleider wilde de europarlementariër juist aankondigen voor een toespraak op een congres in het Nationaal Cultuurpaleis toen een man op Dogan afliep en probeerde hem dood te schieten. Het pistool ging echter niet af. "Anders was Dogan zeker dood geweest", aldus Van Baalen. Volgens hem gaat het om een politieke aanslag.

De man probeerde daarna om zich heen te schieten, maar ook toen weigerde het pistool dienst. Van Baalen kreeg het 'ding' bijna ook zelf onder zijn neus. "Maar gelukkig werkte hij niet."

Volgens Van Baalen is de man die de aanslag pleegde tegen de grond gewerkt en afgevoerd door de politie. Het congres gaat gewoon door. "Men heeft ook gezegd: we laten de democratie niet kapotmaken door zo'n aanslag."


Beelden van de mislukte aanslag, gefilmd door een omstander. (Bron: YouTube) Beelden kunnen als schokkend ervaren worden.