[Dakar] De Rooy mag nog hopen op podium

Gerard de Rooy mag nog hopen op een podiumplaats in de Dakar Rally. De Nederlandse coureur werd vandaag in de dertiende en voorlaatste etappe van Copiapo naar La Serena tweede op 2.48 minuten van dagwinnaar Andrey Karginov en kwam door dit resultaat dichter bij de derde plaats.

De zege in de wedstrijd lijkt te gaan naar Eduard Nikolaev die vandaag vijfde werd op veertien minuten van Karginov die geklommen is naar plaats twee op ruim 36 minuten. Dit deed hij ten koste van Ayrat Mardeev die ruim 23 minuten verloor en nu nog maar vijf minuten voorstaat op De Rooy die in het klassement vierde is op 45 minuten van Nikolaev.

In de strijd om de dagzege werd Marcel van Vliet vandaag zesde, terwijl Frits van Eerd met een negende plaats ook nog in de top tien eindigde. Peter Versluis was tot halverwege de proef ook onderweg naar weer een goed resultaat, maar hij kreeg pech en leverde uiteindelijk een uur in. In het klassement bezet hij nog wel plaats zeven, voor Van Vliet, Rene Kuipers en Martin van den Brink.