Advocaat: "Zwarte avond voor PSV"

PSV verloor vrijdag in eigen huis met 3-1 van PEC Zwolle. Trainer Dick Advocaat was vanzelfsprekend zwaar teleurgesteld. Tegenover de camera's begon de PSV-trainer in elk geval duidelijk. "Je kan wel stellen dat het een zwarte avond was. Je maakt het jezelf wel heel moeilijk als je hier met 3-1 verliest."

Voor zijn ploeg had hij geen goed woord over. "Bijna alles ging verkeerd. We zijn niet in ons spel gekomen. Op de trainingen ging het deze week goed. We waren daarom ook goed gestemd. Maar vanavond waren we niet vooruit te branden. Morgen moeten we naar een verklaring zoeken."

Opvallend in de wedstrijd was de rode kaart voor Erik Pieters, die daarna zijn frustraties botvierde op deuren en ramen. "Na de 3-1 was het gebeurd en na de rode kaart voor Pieters was het helemaal over. Het was een scherpe beslissing. Hij moet zich leren inhouden, maar hij komt wel terug van maanden afwezigheid."

Pieters sloeg zijn hand recht door een dikke glazen ruit na zijn rode kaart. "Het is ook moeilijk voor die jongen. Jammer genoeg kon hij zich niet beheersen. Hij heeft een bloeding in zijn onderarm en moest naar het ziekenhuis. Zaterdag weten we meer."