Carice van Houten in Wikileaks-film

Carice van Houten heeft een bijrol te pakken in het drama The Man Who Sold the World over Wikileaks-oprichter Julian Assange. De 36-jarige actrice speelt de IJslandse politica Birgitta Jónsdóttir, de woordvoerder van Assange. Dat bevestigt Van Houtens manager vrijdag aan Novum Nieuws.

Behalve politica en activiste is Jónsdóttir ook dichter. Van Houten is momenteel in IJsland, waar de film deels wordt opgenomen. De actrice en zangeres bracht vorig jaar haar debuutalbum uit en is momenteel in de bioscopen te zien in het komische Alles is Familie. Daarnaast heeft ze een terugkerende rol in de Amerikaanse tv-serie Game of Thrones.

The Man Who Sold the World wordt geregisseerd door Bill Condon, die de laatste twee Twilight-films en de musical Dreamgirls maakte. Het drama moet volgend jaar in de bioscopen draaien. Het scenario is geschreven door The West Wing-scenarist Josh Singer en is gebaseerd op het boek over Assange van The Guardian-journalisten David Leigh en Luke Harding.

Benedict Cumberbatch is in de film te zien als Julian Assange en de Duitse acteur Daniel Brühl speelt zijn handlanger, Daniel Domscheit-Berg, die in 2010 vertrok bij de klokkenluiderswebsite.


Carice van Houten in Wikileaks-film (Foto: Novum)