Fans Chelsea hopen op Zola als nieuwe trainer

Chelsea zal naar een nieuwe trainer op zoek moeten gaan, nu bekend is geworden dat Josep Guardiola aan de slag gaat bij Bayern München. De supporters van Chelsea hopen op de komst van publiekslieveling Gianfranco Zola.

Op dit moment staat Rafael Benítez voor de groep, maar de kans dat hij ook volgend seizoen trainer is van The Blues, is uiterst klein. De supporters van Chelsea uiten vaak hun onvrede over de voormalig trainer van Liverpool, waardoor een verlengd verblijf uitgesloten lijkt. De fans hopen op de komst van Zola.

Op dit moment is de Italiaan werkzaam als trainer van Watford in de Championship. Als speler was Zola zes seizoenen actief op Stamford Bridge en werd hij onlangs door de supporters van Chelsea gekozen tot 'Beste speler ooit'. De vraag is echter of eigenaar Roman Abramovich na Roberto di Matteo opnieuw een onervaren trainer en ex-speler van de club voor de groep durft te zetten.

De steenrijke Abramovich zou na het afzeggen van Guardiola liever de voorkeur geven aan een meer ervaren oefenmeester als Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) of Michael Laudrup (Swansea City). Eerder gaf Zola al aan dat een aanstelling bij Chelsea een droom zou zijn.