Armstrong: Yes, Yes, Yes...

Lance Armstrong heeft zich schuldig gemaakt aan meerdere vormen van doping. Dit bekende hij eerder deze week in een interview dat hij had met Oprah Winfrey.

Het interview wordt momenteel uitgezonden op diverse Amerikaanse zenders, en in onder andere Nederland op TLC.

Update 03.13 uur:
Armstrong valt in het interview met de deur in huis: hij heeft gebruikgemaakt van verboden middelen om zijn wielrenprestaties te verbeteren. Hieronder vallen onder andere de stof EPO, bloeddoping en hormoontherapieën. Hij heeft hiermee al zijn (zeven) tourzeges behaald en hij geeft aan dat niemand op natuurlijke wijze een dergelijke prestatie zou kunnen neerzetten.

Update 03.29 uur:
Armstrong begon al vroeg in zijn carrière, midden jaren 90, met het gebruik van doping. Het was een tijdperk waarin veel mensen het deden en hij deed er aan mee. "Ik ben niet de persoon geweest die er als eerste mee begon, maar ik ben ook niet de persoon geweest die het wilde stoppen." 

Update 03.45 uur: 
"De echte helden waren de wielrenners die geen doping gebruikten.", zei Armstrong. Er waren altijd wel een paar wielrenners in zijn team die geen doping gebruikten. Hoewel boze tongen beweerden dat dat niet van Armstrong mocht, ontkent hij die bewering.

Michele Ferrari was niet het meesterbrein achter het dopinggebruik van Lance's team. Hij vindt hem een 'goed mens'.

Armstrong laat er verder niet te veel over los omdat hij hier vooral is om over zichzelf te praten.

Update 03.49 uur:
Armstrong: "Het voelde niet als vals spelen, maar dat was omdat ik het begrip een andere betekenis had gegeven. Het voelde niet fout op dat moment. Nu wel." Lance Armstrong geeft aan opgelucht te zijn over de bekentenis die hij heeft gedaan: "Nu dit eruit is voel ik me vandaag een stuk beter dan gisteren."

Update 03.51 uur: 
De meningen over  Armstrongs oprechtheid lopen nogal uiteen. RTL Nieuws-verslaggever Erik Mouthaan brengt het subtiel: "En volgens mij meent hij de helft niet als hij zegt dat hij spijt heeft". Anderen zijn minder subtiel, zoals bijvoorbeeld Simon Hendriksen: "Lul blijkt lul."

Update 04:05 uur:
Armstrong: "Het was een enorme zwakte om anderen voor laster aan te klagen die over mij zeiden dat ik doping zou gebruiken". Armstrong geeft aan eerder contact opgenomen te hebben met Betsy Andreu om sorry te zeggen. Andreu kreeg in de jaren '90 een aanklacht van Armstrong aan haar broek nadat ze een vertrouwelijk gesprek tussen haar man en Lance Armstrong hoorde en daarover in de pers uit de school klapte.

Update 04:30 uur:
De uitzending met het eerste deel van het interview is afgelopen. Zaterdagnacht om 03.00 uur volgt het tweede deel.