Alkmaar dreigt met verbod AZ - Ajax

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar wil dat de KNVB het eredivisieduel tussen AZ en Ajax op 17 maart laat beginnen om 12.30 uur. Hij weigert de wedstrijd door te laten gaan als wordt vastgehouden aan een tijdstip van 14.30 uur. Dat schrijft hij donderdag in een brief aan de bond.

Bruinooge spreekt zijn verbazing en ongenoegen uit over de beslissing van de KNVB om het aanvangstijdstip met twee uur te verplaatsen. Hij gaat ervan uit dat de ontmoeting alsnog om 12.30 uur begint, anders verbiedt hij het treffen in het AFAS Stadion.

De burgemeester wijst op de gevaren voor de openbare orde in Alkmaar. Bovendien zou het latere tijdstip niet passen in de planning van de politie. Eerder stemde Bruinooge er vanwege het vroege tijdstip nog mee in dat de wedstrijd niet als een duel met hoog risico maar als een duel met een matig risico zou worden beschouwd. "Ik vertrouw erop dat wij er op deze manier samen uit gaan komen in het belang van Ajax, AZ en de wederzijdse supporters", besluit Bruinooge zijn brief.