Nadal keert terug met tournee door Latijns-Amerika

Rafael Nadal maakt volgende maand met een Latijns-Amerikaanse graveltournee zijn rentree in het tenniscircuit. De organisatie van het Chili Open maakte donderdag bekend dat de 26-jarige Spanjaard begin februari zijn opwachting maakt in Viña del Mar. Nadal doet een week later ook mee in Sao Paulo en strijkt na een korte rustpauze vanaf 25 februari ook neer in het Mexicaanse Acapulco.

Nadal moest al diverse malen zijn rentree uitstellen, maar het heeft er alle schijn van dat zijn comeback nu daadwerkelijk aanstaande is. De voormalige nummer een van de wereld kwam eind juni op Wimbledon voor het laatst in actie. Lange tijd zat een slepende knieblessure hem in de weg en eenmaal hersteld daarvan speelde een buikvirus op. Door die infectie moet Nadal ook verstek laten gaan op de Australian Open.

De mondiale nummer vier deed een keer eerder vroeg in het tennisseizoen Latijns-Amerika aan. In 2005 zegevierde Nadal in Sao Paulo en Acapulco, destijds goed voor de tweede en derde ATP-toernooizege uit zijn loopbaan.