Liverpool overweegt sancties tegen Suarez

De schwalbe van Luis Suarez in oktober in een Premier Leagueduel tegen Stoke City is ook bij manager Brendan Rodgers niet in goede aarde gevallen. De oefenmeester van Liverpool overweegt zijn aanvaller te straffen, zo liet hij donderdag weten. Suarez gaf eerder op de dag toe dat hij zich bewust had laten vallen om een strafschop te versieren.

Veel succes had de 25-jarige Uruguayaan overigens niet, want de scheidsrechter trapte niet in zijn duikelpartij. Rodgers vindt het gedrag van zijn speler onacceptabel. ?Ik heb met Luis gesproken en we zullen dit intern afhandelen?, zei de Noord-Ier.

Volgens Suarez wordt hij anders behandeld door Engelse media vanwege zijn Zuid-Amerikaanse achtergrond. ?Ze zeggen dat ik me constant laat vallen in het strafschopgebied. Over mijn valpartij tegen Stoke hadden ze wel gelijk. We stonden gelijk, dus er moest iets gebeuren?, zei hij in een interview met Fox Sports Argentina.

Suarez kwam vorige week al in opspraak, toen hij na een handsbal voor de winnende treffer tekende in de derde ronde van de FA Cup tegen Mansfield. De oud-Ajacied maakte dit seizoen al negentien doelpunten in officiële duels.


Liverpool overweegt sancties tegen Suarez (Foto: Novum)