[Dakar] Truck Elfrink uit boom gehaald

De afgelopen dagen hing er in de Dakar Rally in het Nederlandse kamp een groot mysterie rond het uitvallen van vrachtwagencoureur Johan Elfrink. De kopman van het Finstral Rally-team belandde in de tiende etappe van Cordoba naar La Rioja met zijn Mercedes in een boom, waarna hij op moest geven.

Omdat de communicatie vanuit het gebied lastig is wordt nu pas duidelijk wat er gebeurd is. Elfrink miste tussen de waypoints acht en negen een bocht en reed met zijn Mercedes twintig meter een ravijn in. Een boom brak zijn val, waarna de truck zich in een benarde positie bevond. Zowel Elfrink als zijn bijrijder waren ongedeerd en begonnen meteen met de berging van de vrachtwagen. Samen met teamgenoot Teun Stam en zijn equipe wilde Elfrink dit voor elkaar krijgen.

Het team Finstral werd echter door de organisatie tegengehouden, omdat Stam de weg blokkeerde voor andere deelnemers. Elfrink moest opgeven, terwijl Stam geboden werd om door te rijden, anders zou ook hij uit de rally worden genomen. Elfrink werd door de organisatie van de proef afgehaald, waarna hij met het serviceteam kon proberen de truck te bergen. Dit is inmiddels gelukt, waardoor de ploeg nu op weg is om zich weer bij de karavaan aan te sluiten. Hoe erg de vrachtwagen beschadigd is geraakt is nog niet bekend.