[Coppa] AS Roma in verlenging voorbij Fiorentina

AS Roma heeft zich woensdag als laatste ploeg voor de halve finale van de Coppa Italia geplaatst. De Romeinen hadden daar op bezoek bij Fiorentina wel verlenging voor nodig, want in de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet tot scoren. Mattia Destro scoorde in de zevende minuut van de extra tijd de winnende treffer: 1-0.

In de slotfase ontspoorde de wedstrijd nog bijna. Eerst kreeg Rodrigo Taddei al zijn tweede gele kaart, maar in de blessuretijd van de verlenging ontstond er ook nog een opstootje tussen Juan Cuadrado van de thuisploeg en Roma-speler Dodo. Beiden kregen direct rood en ruzieden vervolgens buiten het veld nog verder.

Roma's stadsgenoot Lazio plaatste zich vorige week als eerste door Catania met 3-0 te verslaan. Juventus was vervolgens met 2-1 te sterk voor AC Milan en dinsdag ging Internazionale via een 3-2 zege op Bologna ook naar de laatste vier.

De halve finales in de Coppa Italia gaan over twee duels. De heenwedstrijden staan volgende week op de agenda, de returns een week later.