Record aantal deelnemers Q-School PDC

Toon Greebe, Leon de Geus, Edwin Max, Ryan de Vreede, Mike Nissen, Richard van Zijtveld en 305 andere darters zullen vanaf donderdag een gooi doen naar één van de 25 tourkaarten van de PDC tijdens de Qualifying School in Wigan.

Het is voor het derde jaar dat de Q-School wordt georganiseerd en nog nooit hebben zoveel spelers zich ingeschreven om een kaart te bemachtigen. Een tourkaart geeft recht het spelen van alle Player Championhips bij de PDC.

Tussen de 311 spelers zitten enkele bekende namen. Drievoudig WK-finalist Peter Manley zal een gooi doen om een tourkaart te krijgen. Hij kampte de laatste jaren met hartproblemen waardoor hij weinig heeft gespeeld. Ook voormalig WK-finalist Kirk Shipard en oude top-32 spelers Barrie Bates,Alex Roy & Kevin McDine zullen een poging wagen om een tourkaart te bemachtigen.

De top 64 spelers op de wereldranglijst na het Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 zijn automatisch verzekerd van een tourkaart, op Devon Petersen na die zich voor een jaar heeft teruggetrokken vanwege een armblessure. Ook veertig tourkaarthouders van de Qualifying School 2012 zien we terug op de vloertoernooien, evenals Scandinavië Order of Merit winnaar Jarkko Komula en hoogste ongeplaatste spelers op de Youth Tour Order of Merit Chris Aubrey en Josh Payne.

De Qualifying School duurt uit vier dagen op iedere dag zal er een knock-out toernooi gespeeld worden. De vier halve finalisten per dag zullen een tourkaart krijgen. Daarnaast verdienen alle spelers voor iedere dag dat ze spelen punten. Van deze punten wordt een ranglijst gemaakt en de spelers die de meeste punten verzamelen krijgen ook een tourkaart.