NS blijft met minder treinen rijden

De NS rijdt ook donderdag volgens een aangepaste dienstregeling. De aanhoudende vorst dwingt het spoorbedrijf daartoe om grotere problemen te voorkomen, laat de NS woensdagmiddag weten. Reizigers moeten net als dinsdag en woensdag rekening houden met grotere drukte in de trein dan normaal.

Op sommige trajecten moet ook donderdag bovendien extra worden overgestapt. Bij een aangepaste dienstregeling rijdt de NS halfuurdiensten op routes waar normaal elk kwartier wordt gereden. Dat moet de kans op opstoppingen verkleinen. Ook is er meer ruimte om eventuele verstoringen op te lossen.

Reizigersvereniging Rover roept de NS woensdag op met spoed langere treinen in te zetten op enkele trajecten. Door de aangepaste dienstregeling van dinsdag en woensdag moesten op meerdere plaatsten reizigers noodgedwongen achterblijven op het perron. De overgebleven korte treinen waren overvol, stelt de vereniging.

Trajecten waar volgens Rover problemen optreden zijn onder meer Almere-Amsterdam, Amsterdam-Uitgeest, Den Haag-Rotterdam en Arnhem-Utrecht. Ook tussen Amersfoort en Amsterdam zouden veel problemen ontstaan, omdat de intercity helemaal is geschrapt. "Een rücksichtsloze maatregel, waarbij het comfort van NS en ProRail centraal staat", aldus Rover in een boze mail aan NS.

Ondanks de problemen met de te korte treinen, heeft Rover wil de indruk dat het dit jaar beter gaat met de sneeuwdienstregeling. Totale chaos is vooralsnog uitgebleven.