Boze opa steelt drie games

Een boze grootvader is gisteren in het Ierse Dublin een filiaal van winkelketen HMV uitgelopen met drie onbetaalde spellen onder zijn arm. Dit deed hij nadat de winkel weigerde een waardebon van veertig euro te accepteren.

Er is afgelopen week voor HMV surseance van betaling uitgesproken door de rechter. Desondanks blijven de winkels wel open. Het enige vervelende is dat de waardebonnen waardeloos zijn verklaard. Dit tot woede van de vele mensen die ze afgelopen kerst onder de boom hebben gevonden.

De woede hieromtrent bracht bij Eric Nolan wel het ergste kwaad in hem naar boven. Hij had voor zijn kleinzoon een waardebon gekocht van veertig euro. In de winkel had hij drie games uitgezocht voor totaal 62,39 euro. Aan de kassa kreeg hij nog eens 25% korting waardoor het te betalen bedrag uitkwam op 46,80 euro. Toen hij de waardebon op de toonbank legde weigerde het personeel deze aan te nemen, omdat deze niet meer geldig waren. Nolan had hierop een redelijk basale reactie. Hij draaide zich om en liep met spellen en al de winkel uit. De beveiliging is hem nog wel achterna gelopen, maar hebben hem niet meer in de kraag kunnen vatten.

Tegen de krant The Irish Independent zegt Nolan dat hij het niet met de beslissing eens is omtrent de waardebonnen. "Iemand heeft een bewuste keuze gemaakt om deze dingen ongeldig te verklaren en ik vind het verachtelijk", zegt Nolan tegen de krant. Overigens is Nolan niet volledig crimineel geworden. Hij vertelt The Irish Independent dat hij van plan is de waardebon van veertig euro met een geldbedrag van 6,80 euro op te sturen naar het hoofdkantoor van HMV.