Nederlander in Thailand verdronken

De Nederlander die zondagochtend dood werd gevonden voor de kust van Thailand, is verdronken. Hij had ook een wond op het achterhoofd, mogelijk veroorzaakt door de schroef van een boot. Dat heeft een arts van het Patong-ziekenhuis in Phuket vastgesteld, heeft de politie laten weten aan lokale media.

Op het lichaam van de 26-jarige Nederlander wordt sectie verricht in de hoofdstad Bangkok. Dat moet zekerheid geven over de doodsoorzaak.

Het lichaam van de Nederlander werd zondagochtend ongeveer vijfhonderd meter voor de kust van het district Kathu in de westelijke provincie Phuket gevonden. Hij zou op dat moment ongeveer vier uur dood zijn. De politie meldde eerder aan te nemen dat de man alleen aan het zwemmen was en is geraakt door een schroef van een boot. Er zou echter ook rekening worden gehouden met moord.

De man was een paar dagen voor zijn dood betrokken bij een vechtpartij met een Australiër, aldus de politie. De vechtpartij vond plaats bij een disco. De twee mannen moesten in een ziekenhuis worden behandeld voor hun verwondingen. De verwondingen op het achterhoofd van de Nederlander zijn niet ontstaan tijdens de vechtpartij.

De Nederlander zou na het incident wel bang zijn geworden. Hij verhuisde naar het hotel waar een vriend verbleef.