Agenten zagen vluchtauto met daders aanslag Waalre

Agenten hebben de auto waarmee de daders er na de aanslag op het gemeentehuis in Waalre afgelopen juli vandoor gingen kort daarna nog gezien. De vermoedelijke vluchtauto, een donkerkleurige Audi, werd gezien in de omgeving van het Floraplein in Eindhoven, bevestigt een woordvoerder van de politie dinsdag.

Of de agenten die de auto zagen op dat moment op de hoogte waren van de aanslag op het gemeentehuis of een signalement van het voertuig hadden doorgekregen, wil de woordvoerder niet zeggen. Of de auto nog gecontroleerd is door de politie, evenmin.

Maandagavond werd voor het eerst een deel van de bewakingsbeelden van de aanslag getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Te zien is hoe een man twee keer met zijn auto achteruit het gemeentehuis ramt. Vervolgens steekt hij de auto in brand waarna het vuur overslaat naar de rest van het pand. In het programma meldde de politie ook dat de donkere Audi, vermoedelijk een van de drie gebruikte auto's, voor het laatst was gezien op het Floraplein.

De politie hield aan het begin van deze maand een 32-jarige man aan in verband met de aanslag op 8 juli. Hij werd na verhoor vrijgelaten.