Doden bij treinongeluk in Egypte

Een treinongeluk in Egypte heeft aan zeker negentien mensen het leven gekost. Voorts vielen er 107 gewonden. In de trein zaten ruim dertienhonderd dienstplichtige militairen. Zij waren op weg van Assiut naar Caïro. Het ongeluk voltrok zich kort na middernacht, even ten zuiden van de Egyptische hoofdstad. Dat hebben de Egyptische media dinsdag gemeld.

Een aantal gewonden is er zeer slecht aan toe. Gevreesd wordt dat het dodental nog zal stijgen, zeiden woordvoerders van het ministerie van volksgezondheid.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Een getuige zei dat plotseling de achterste twee van de in totaal twaalf rijtuigen van de trein uit de rails liepen.

In november deed zich ook al een dodelijk treinongeluk voor. Toen kwamen 49 kinderen om het leven toen hun schoolbus werd geramd door een aanstormende trein. De minister van vervoer moest daarop het veld ruimen. Zijn opvolger, een lid van de Moslim Broederschap van president Mohammed Morsi, werd op 6 januari benoemd. De nieuwe minister kreeg tot taak de veiligheid op het spoor te verbeteren.