'Google bindt Apple-klanten met apps'

Google maakt steeds meer apps voor iPhones en iPads. Dat lijkt op het eerste gezicht mooi voor concurrent Apple, maar is op langere termijn vooral voordelig voor Google, analyseert maandag de krant The New York Times.

De afgelopen paar maanden was Google de meest productieve app-ontwikkelaar voor de iPhone. Er zijn op dit moment ruim 20 iPhone-apps in de app-store te koop, waaronder de zeer populaire Google maps, en apps voor Chrome en Gmail. Dat lijkt tegenstrijdig, omdat de iPhones direct concurreren met smartphones die draaien op het Android-systeem van Google. Apple haalt op deze manier ook klanten binnen die Google-apps willen.

Maar volgens analisten is Google juist slim bezig. De apps zorgen voor een stevige klantenbinding en gewenning, waardoor mensen later mogelijk makkelijker naar een Android-telefoon overstappen. Belangrijker is nog dat hoe meer gebruikers de Google-apps hebben, hoe meer gegevens Google binnenkrijgt, die het weer kan gebruiken voor het ontwikkelen van nog betere apps. Apple loopt dit juist mis en zal daardoor meer moeite hebben om nieuwe apps te ontwikkelen.

'Google bindt Apple-klanten met apps'
'Google bindt Apple-klanten met apps' (Foto: ANP)