Belg wil naar Brussel, eindigt in Zagreb

Wat zouden we toch moeten zonder Belgen? Zonder onze zuiderburen hadden we geen friet, geen heerlijke bieren, en de helft minder verhalen over domme mensen. Want na de Belgische gangster die zichzelf opblies en de Belg die de politie belde wegens een verdwenen autoruit hebben we nu de Belg die naar Brussel reed en in Zagreb eindigde.

Sabine Moreau uit het Waalse Erquelinnes stapte zaterdagochtend om tien voor vijf in de auto om haar vriendin op te gaan halen in Brussel. Ze stapte in het Golfje van haar schoondochter, stelde haar gps in en vertrok. Op sommige plaatsen waren ze aan de weg aan het werken, daarom stuurde de gps haar langs een omleiding.

Die omleiding bleek een beetje verder dan gedacht, want het voerde door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Zo'n 1450 kilometer verderop, bij Zagreb, bedacht Sabine dat ze wel eens verkeerd zou kunnen hebben gereden, en besloot ze om te draaien. Na nog eens 1450 kilometer, deze keer ook via Luxemburg, kwam ze maandag om vier uur in de middag thuis.

Je zult denken: H0AX!!, dat had ze al lang gemerkt!!!!! Maar nee, niet deze wakkere Waal. Ze vertelt zelf: "Ik zag verkeersborden in het Frans, zelfs in het Duits: ik heb er niet over nagedacht." Daarnaast moest ze tweemaal tanken, sliep ze een paar uur lang in haar auto langs de weg en veroorzaakte ze zelfs een klein ongeval.

Haar zoon was ondertussen doodongerust, onder meer omdat de vriendin die ze zou gaan ophalen op eigen houtje in huize Moreau was verschenen. Hij belde de politie, die het huis van Sabine doorzocht. Ze vonden geen spoor van Sabine, en waren juist bezig met het natrekken van haar bankgegevens om haar op te sporen, toen Sabine zich weer thuis meldde.

Zelf zegt ze dat ze het niet bizar vindt, maar dat ze gewoon een beetje verstrooid was. Van haar zoon heeft ze begrepen dat ze de gps niet meer zomaar moet vertrouwen. Hoopt hij.