Death Star gaat er niet komen

Een petitie van de actiegroep We the People aan de Amerikaanse regering om te starten met de bouw van een Death Star is door het Witte Huis snel van tafel geveegd. De actiegroep betoogde dat de bouw zou zorgen voor banen en economische voorspoed. Maar de kosten zouden te hoog zijn onder andere, volgens Washington. Goh. 

Het is een regel van het Witte Huis dat elke petitie die meer dan 25.000 ondersteunende stemmen krijgt, in behandeling genomen moet worden. Met meer dan 34.000 handtekeningen werd ruimschoots aan die eis voldaan. Paul Shawcross heeft namens de Amerikaanse regering in stijl geantwoord in een stuk met de titel: This Isn't the Petition Response You're Looking For

Shawcross gaf drie redenen:

  • "De kosten van de bouw van een Death Star zijn geschat op $850.000.000.000.000.000. We zijn druk bezig het begrotingstekort terug te dringen, niet te vergroten.
  • De regering ondersteunt het opblazen van planeten niet.
  • Waarom zouden we ontelbaar veel geld van de belastingbetaler opmaken aan een Death Star met een fundamentele designfout, die door een eenmans ruimteschip kan worden vernietigd?"
De voorlichter wijdde nog even verder uit met zijn toelichting, die vol staat met verwijzingen naar de Star Wars-films. De volledige reactie lees je hier.
 
Misschien dat sluikreclame de kosten van een Death Star wat naar beneden kunnen halen
Misschien dat sluikreclames de kosten van een Death Star wat naar beneden kunnen halen