[Dakar] De Rooy slaat weer toe

Gerard de Rooy heeft ook in de etappe van Calama naar Salta op zijn naam weten te schrijven. De Nederlander wist tot nu toe van de zeven etappes er vijf te winnen. Ditmaal had hij 1.09 minuten voorsprong op Ales Loprais en 1.38 minuten op Andrey Karginov.

De Rooy reed net als in de afgelopen dagen een solide etappe en koerste gemakkelijk aan op de dagzege. Peter Versluis deed het net als gisteren uitstekend met ditmaal een vierde plaats. Ook Marcel van Vliet (achtste), Martin van den Brink (negende) en Rene Kuipers (tiende) stonden weer in de dag top tien. Jan Lammers en Edwin van Ginkel zal dit niet lukken. Zij zijn nog niet aan de proef begonnen, omdat de truck van Lammers met technische problemen kampt en ze dit op willen lossen.

In het klassement leidt De Rooy nu met een voorsprong van 22.08 minuten op Eduard Nikolaev. Martin Kolomy staat op ruim 41 minuten derde. Versluis staat zevende met een achterstand van 2.17 uur, met in zijn kielzog Van Vliet. Ook Kuipers en Van den Brink staan nog in de top tien.