Ajax in Klassieker nog zonder Sigthórsson

Kolbeinn Sigthórsson is op de weg terug bij Ajax, maar mist de hervatting van het seizoen. De Klassieker komt te vroeg voor de spits, die herstelt van een schouderkwetsuur.

Sigthórsson is mee met Ajax op trainingskamp naar Rio de Janeiro waar hij werkt aan de laatste fase van zijn herstel. Ryan Babel is iets verder in diens herstelproces, de Nederlander haalt vermoedelijk wél de competitiekraker tegen aartsirvaal Feyenoord.

"Het lijkt me niet dat hij dan al meespeelt", liet trainer Frank de Boer NUsport optekenen in Brazilië. Sigthórsson kwam dit seizoen pas één duel in actie, nadat hij in augustus zijn schouder blesseerde bij een stoeipartij. Een paar weken later moest hij aan de kwetsuur worden geopereerd.

"Hij is er een lange tijd niet bij geweest, dus we moeten voorzichtig zijn met hem", legt De Boer uit. De spits is volgens de trainer op de goede weg, maar nog niet waar hij moet zijn. "We hebben hem vanmorgen getest en er zit nog wat stress bij hem. Zijn lichamelijke rem en gaspedaal waren tegelijkertijd ingedrukt, zeg maar. Dat werkt hetzelfde als bij een auto, dan gaat het roken. Dat moet je niet hebben."