Ouders geven games de schuld van geweld

In het kader van nutteloze onderzoeken heeft een bureau uit 'Murica onderzocht of ouders een relatie zien tussen gewelddadige games en geweld. Wat blijkt nu, 75% van de ouders die mee hebben gedaan aan het onderzoek zien een duidelijk link tussen de twee. Tijd om games af te schaffen lijkt me.

Het onderzoek vond plaats op 4 en 5 januari waarbij 1050 ouders hebben meegewerkt. Deze ouders werden geselecteerd uit vijftig staten en hadden allemaal een kind onder de 18 dat nog thuis woonachtig was. Van deze groep zegt 87% dat geweld in games een probleem is voor kinderen; 75% vindt het zelfs moeilijk om dit geweld te weren van hun kind. 

Binnen het onderzoek werd er onder andere een video getoond waarin reclame gemaakt werd voor Hitman: Absolution (waarvan hier overigens de review te lezen is). Het gros van de ouders (84%) gaf aan dat ze dit niet geschikt vonden om te tonen op een tijd waarin mogelijkerwijs kinderen ook tv kijken. Geen idee wat deze periode inhoudt, maar kennelijk is het niet geschikt.

Maar niet alleen games moeten het delven in het onderzoek. Ook films (77%) en speelgoed (64%) zijn schuldig aan het geweld binnen de Verenigde Staten. Zelfs pesten leidt tot geweld. Al lijkt mij dat pesten al een vorm van geweld is, maar dat terzijde. Gelukkig zijn ouders ook zelfbewust, want 93% geeft aan dat het gebrek aan toezicht van kinderen ook leidt tot geweld.

Concluderend kunnen we stellen dat we games moeten verbieden, net als films, series, speelgoed, pesten en ouders. Lees het volledige verslag hier.


Let op! Bevat schokkende beelden!