FOK! wat een weer...Het koude weer is begonnen

Goedemorgen! Gisteravond passeerde er een buienlijn van noord naar zuid over het land en dit was de grens met de koude lucht die ons voorlopig ook even niet meer zal gaan verlaten. Na alle warme dagen zal het behoorlijk wennen zijn als je nu naar buiten gaat, maar gelukkig zijn we het donkere weer van de laatste weken nu ook kwijtgeraakt.

De afgelopen nacht heeft het al gevroren en de komende nachten gaat het steeds een beetje harder vriezen. Vanmiddag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon en in het noorden en noordoosten zou er een enkele winterse bui kunnen gaan vallen, maar een sneeuwtapijt zal dit niet gaan opleveren. Langs de kust loopt de temperatuur nog op tot een graad of 3, terwijl het in het binnenland amper boven 0 komt.

De komende nachten verscherpt de vorst zich dus en dan denk ik dat het 's nachts op de meeste plaatsen 4 tot 7 graden gaat vriezen. Ook overdag lijkt het kwik op de meeste plaatsen niet boven het vriespunt uit te gaan komen. Heel misschien dat het langs de Noordzee net even +1 graad kan worden. Het weerbeeld hierbij is rustig met af en toe zon, maar vooral in het zuiden komen ook wolkenvelden voor en daar zou een enkel vlokje sneeuw kunnen vallen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

OpklaringIn Goch zag qltel de bewolking breken en begon de koude lucht binnen te stromen. Fraaie foto!

.