[Coppa] Juventus verschalkt Milan na verlenging

Juventus heeft de halve finale van de Coppa Italia bereikt ten koste van AC Milan. De club uit Turijn had daar een verlenging voor nodig.

Die verlenging was nodig omdat er woensdagavond een winnaar moest komen. In het beladen duel kwam Milan op voorsprong in de zesde minuut. Wonderkind Stephan El Shaarawy opende de score voor de bezoekers. Lang kon Milan daar echter niet van genieten, omdat Sebastian Giovinco de trekker zes ook de trekker over haalde: 1-1.

In het restant van de reguliere speeltijd wisten beide ploegen niet te scoren, waardoor minimaal een verlenging uitsluitsel moest brengen. Na vijf minuten spelen in de toegevoegde tijd gaf Mirko Vucinic het Juve-publiek reden tot een feestje. In de tweede helft van de verlenging kreeg Mauricio Isla de kans om het duel definitief op slot te gooien, maar was niet scherp genoeg.

Bakaye Traore, die was ingevallen voor Massimo Ambrosini, kon vlak voor tijd nog een strafschoppenreeks afdwingen, maar hij stuitte op Juve-goalie Storari. Door de overwinning komt Juventus in de halve finale van de Coppa Italia SS Lazio tegen, dat zich een dag eerder al plaatste voor de halve eindstrijd.