TERA vanaf volgende maand gratis

Het online rollenspel TERA is vanaf februari gratis te spelen. De mogelijkheid om maandelijks te blijven betalen blijft bestaan. Gamers die een abonnement hebben krijgen extra virtuele wapens en kledingstukken, meer missies en korting op virtuele goederen. Dat heeft het Koreaanse gamebedrijf Bluehole Studio bekendgemaakt.

Het Koreaanse gamebedrijf zag het aantal abonnees in de voorbije maanden afnemen. Door het spel voor iedereen toegankelijk te maken, hoopt het bedrijf dat TERA door meer spelers gespeeld wordt.

TERA werd twee jaar geleden in Korea gelanceerd, waarna de game in mei ook in Europa op de markt kwam. Om verwarring te voorkomen, krijgt de gratis versie van Tera een andere naam. Deze versie heet TERA: Rising. Gamers van beide versies kunnen wel gewoon samen spelen.

In de afgelopen maanden hebben verschillende gamebedrijven het zogenoemde free-to-play-verdienmodel omarmd. Hierbij kunnen gamers naar eigen wens geld uitgeven aan bijvoorbeeld kledingstukken. Onder meer Star Wars: The Old Republic en Lord of the Rings Online gingen TERA voor.